Activități


Săptămâna memoriei Holocaustului 

În temeiul Hotărârii Parlamentului Republicii Moldova nr.210/2015, anual la 27 ianuarie se marchează Ziua comemorării victimelor Holocaustului.
Elevii talentați ai IPȘP din Orhei au participat intens în cadrul activităților desfășurate, precum:

*Careu informativ cu un minut de reculegere în memoria victimelor „Holocaustului”;
*Ore de dirigenție cu genericul „Holocaustul – o etapă neagră în istoria omenirii”;
*Realizarea posterelor și gazetelor de perete;
*Masă rotundă, cu genericul: „Holocaustul, cel mai negru capitol din istoria sec. XIX.”, coordonator  psihologul școlar;
*Vizionarea secvenței „Decalog însângerat” de Tereza Mozes;
*Atelier de lucru cu implicarea elevilor cu CES realizat de către psihopedagolul instituției.
*Vizită la biblioteca din sectorul Slobozia Doamnei.


Campania „Moș Crăciun există – Moș Crăciun ești Tu

„Nimic nu ne face mai necesari în lume decât iubirea ce-o avem pentru semenii noștri.” În acest context, în toiul sărbătorilor de iarnă, în instituția noastră s-a desfășurat campania cu genericul „Moș Crăciun există – Moș Crăciun ești Tu”, ediția a II-a, coordonator dna Vicol Cristina.
După mobilizarea Consiliului elevilor, a profesorilor și maiștrilor/instructori a fost posibil ca actul de caritate să ajungă la Centu
de Plasament Temporar al Copiilor cu dizabilități din municipiul Orhei, director dna Balan Natalia.
„Una din marile mulțumiri ale vieții e să te știi om bun.”, spunea Ioan Slavici; Această calitate tindem și noi să o altoim în discipolii noștri. Aducem mulțumiri pentru inițiativă și implicare tuturor!


Activitate extracurriculară ,,Mihai Eminescu-luceafărul literaturii române

În data de 15 ianuarie este marcată Ziua Națională a Culturii. În această zi ,când iarna își rotungea fulgii spre mijloc de  ianuarie, când ploile luminii își picurau azurul în tipsia soarelui, a răsărit marele   EMINESCU. 

Într-o lume în care se pare că nonvalorile tind să ocupe locul câştigat de valorile naţionale în conştiinţa publică, e nevoie ca elevilor să li se aducă în atenţie adevăratele personalităţi care fac cinste neamului și culturii românești.În acest context  dna Herea Inga ,profesoară de limba și literatura română în I.P.Școala Profesională din Orhei  împreună cu elevii din instituție au desfășurat o activitate extracurriculară ,cu genericul :,,Mihai Eminescu-luceafărul literaturii române “.Astfel printr-un recital de poezii,cântec și posterele create,elevii au valorificat frumusețea și nemărginita înțelepciune  identificată în opera marelui poet .

A sărbători pe Eminescu, aceasta cuprinde datoria de a trăi o viaţă ca a lui : viaţa unui om care nu s-a vândut nimănui, care nu s-a folosit nici de munca, nici de sprijinul altuia, care a promovat cultura poporului său ,iar ,,Recitindu-l pe Eminescu ne reîntoarcem, ca într-un dulce somn, la noi acasă.,, spunea Mircea Heliade.


La data de 21.12.2023 a avut loc activitatea extracurriculară cu genericul ,,Leru-i ler….Florile dalbe , eveniment organizat de către diriginții :Herea Inga,Plîngău Viorica ,Vicol Roman.

Nimic altceva nu poate defini mai bine spiritul unui popor decât străvechile sale tradiții și obiceiuri. Așa sunt obiceiurile  noastre străbune, interesante și deosebite.Prin acestea e vestit neamul nostru în lume:prin colinzi,urături, dans și voie bună.

Toți cei prezenți au trăit emoții de nedescris ,atunci când au fredonat colinde, au urat,au cântat,au dansat . Acest final de an  ne-a adus tuturor în suflet bucurie şi caldură sufletească ca rezultat al muncii intense pe parcursul anului ,timp în care elvii au  dat dovadă de întelepciune, străduință și încredere în forțele proprii .

Le mulțumim tuturor elevilor, diriginților pentru cooperare, originalitate, responsabilitate.

Sărbători laminate și  pline de belșug, dragoste, sănătate, armonie alături de cei dragi!


Șezătoare de sfântul Andrei

Neamul nostru este bogat în tradiții, farmecul lor ne face unici și deosebiți. Acest lucru a fost demonstrat de către elevii din IP Școala Profesională din Orhei care au marcat cu mult alai sărbătoarea de sfântul Andrei printr-o șezătoare. Mulțumiri alese organizatorilor: dna Badan Aurelia, bibliotecara instituției și dna Șutov Tamara, pedagog social, cât și elevilor implicați pentru faptul că tind să transmită acele valori eterne ale neamului nostru!


Balul bobocilor

La data de 15.10.2023 a avut loc activitatea extracurriculară „Balul Bobocilor“ în I.P.Ș.P. din Orhei, eveniment organizat de către diriginții Mîrzac Cristina, Gandrabura Elena și dl Vicol Roman.

Balul Bobocilor nu este un simplu  eveniment, este o călătorie într-un univers modern și vibrant, unde fiecare membru al echipei a adaugat un strop de inovație și excelență.
Toată munca depusă de organizatori, începând de la preselecții și continuând cu fiecare repetiție, a avut ca rezultat un spectacolul inedit.


Activitate privind educația ecologică

Echipa I.P. Școala Profesională din Orhei nu a rămas indiferentă și a participat  la Programul Național de Împădurire.
Dl Covali Victor, DAIPP/i a încurajat angajați și elevi din instituție să nu fie indiferenți față de problemele legate de mediu, și a menționat că doar prin efort comun putem îmbunătăți situația și putem ajunge la conștiința societății noastre în ceea ce privește importanța pădurilor pentru mediu cât și pentru viața noastră.
Mulțumiri celor implicați!