Mesajul Directorului

Bine ați venit pe pagina web a IP Școala Profesională din Orhei!

Stimați vizitatori ai paginii web vă invit să efectuați o excursie virtuală prin instituția noastră, ca să ne cunoașteți mai bine, să urmăriți cum decurge procesul educațional, instruirea teoretică, instruirea practică și să vedeți care sunt realizările elevilor noștri.

Şcoala are un rol fundamental în pregătirea tinerilor pentru viaţă. Acesta este principiul de bază pe care se structurează educația oferită în cadrul tuturor școlilor profesionale din țara noastră. O contribuție semnificativă în acest context o are și instituția noastră IP Școala Profesională din Orhei, care an de an formează sute de muncitori competitivi, flexibili, activi, capabili să se integreze cu succes în viața socio-economică a comunității.

Aici vreau să remarc că formarea unui muncitor calificat presupune parcurgerea câtorva etape a unui proces complex în care sunt antrenați toți actanții educaționali: cadrele didactice, maiștrii-instructori, agenții economici, partenerii de dezvoltare și părinții. Prin intermediul activităților educaționale și de formare profesională organizate în cadrul școlii aceștia își propun să ofere posibilitatea tuturor elevilor de a beneficia de educație la cele mai înalte standarde prin dezvoltare armonioasă, acceptare și manifestare deplină a propriei personalităţi.

În această ordine de idei, le mulțumesc tuturor – elevilor, cadrelor didactice, maiștrilor instructori, personalului tehnic, părinților – pentru încredere, pentru implicare și pentru interesul manifestat în dezvoltarea unui învățământ de calitate. Îmi exprim ferma convingere că împreună vom construi o echipă care va activa în spirit de colegialitate şi coeziune pentru a deveni o veritabilă şi performantă echipă.

Iar pentru viitorii beneficiari ai învățământului profesional tehnic secundar vin cu un mesaj aparte: Dragi abiturienți, sunteți la o etapă în care orice decizie luată vă poate marca semnificativ viitorul, perspectivele de dezvoltare și bunăstarea personală. Dacă vă doriți să îmbrățișați o meseriei solicitată pe piața muncii, atunci alegeți-ne pe noi. Instituția noastră vă oferă oportunitatea unei instruiri de calitate într-un mediu prietenos cu utilizarea tehnologiilor moderne.

A fi elev în IP Școala Profesională din Orhei este o preocupare ce trebuie tratată cu seriozitate. Această alegere implică multă muncă, disciplină, dăruire și, mai ales, pasiune. Nu este deloc uşor să devii un bun tencuitor, strungar, cusător, mecanic-auto, mașinist la automacara/mașinist la autopompe de beton, mașinist la buldozere/mașinist la autogreder sau, în general, un specialist de forță!

Nu ezitați, vă invităm să descoperiți instituția noastră, să deveniți parte importantă a procesului educațional și să acumulați experiențe unice și memorabile utile pentru viitorul vostru profesional.